Kas yra kamado?

kamado_1 1
Kamado istorijos pradžia

Nauja – tai gerai užmiršta sena. Moliniai „kamado“ tipo keptuvai, kurie pastaraisiais metais užkariavo visą pasaulį, mena jau 3 tūkst. metų istoriją! Būtent tuomet buvo pagaminti moliniai kepimo indai, kuriuos archeologai aptiko Kinijos teritorijoje.

kamado_1 2
Japoniška krosnis

Bėgant laikui kepimo indai keitėsi, tobulėjo ir pasiekė kitus kraštus. Atsirado daugybė skirtingų variantų. Pavyzdžiui, Japonijoje išpopuliarėjo nedidelė, anglimi kūrenama „mushikamado“ krosnis su masyviu nuimamu dangčiu ir sklendėmis, leidžiančiomis tiksliai reguliuoti maisto ruošos temperatūrą. Joje buvo plikomi ryžiai ir ruošiami kiti patiekalai.

kamado_1 3
Kamado užkariauja Vakarus

Po Antrojo pasaulinio karo „mushikamado“ universalumą įvertino Japonijoje dislokuoti amerikiečių kariai. Baigę tarnybą jie egzotišką prietaisą parsivežė namo. Amerikoje jis paplito „kamado“ pavadinimu. Išvertus iš japonų kalbos šis žodis reiškia viryklę arba krosnį. Tradicinės Rytų virtuvės atstovas Vakarų pasaulyje akimirksniu pasijuto kaip namuose. 

kamado_1 4
Kuo ypatingas kamado?

Dėl storų keraminių sienelių kamado išlaiko pastovų karštį, todėl puikiai tinka įvairiausiems patiekalams ruošti. Reguliuojant pro sklendes patenkantį oro srautą, galima pasiekti net 400 °C temperatūrą! Todėl su kamado galite išsikepti ne tik kepsnį, bet ir itališkos picos ar tradicinės lietuviškos duonos! Be to, šis prietaisas atstoja ir maisto rūkyklą. 

kamado
Kas yra kamado?

Nauja – tai gerai užmiršta sena. Moliniai „kamado“ keptuvai, kurie pastaraisiais metais užkariavo visą pasaulį, mena jau 3 tūkst. metų istoriją!

kepsniniu priedai.jpeg
Kamado kepimo paslaptys

Keraminė BIGGRILL kamado kepsninė išlaisvins jūsų vaizduotę, ji  įgyvendins drąsiausius sumanymus bei maisto ruošos eksperimentus.

receptu knyga
Kamado receptų knyga

Išnaudokite visas BIGGRILL kamado kepsninės galimybes! Šioje knygoje rasite įdomių ir nesudėtingų patiekalų receptų bei maisto ruošos idėjų.