Šonkauliukai su klevų sirupo glazūra

Jums prireiks

Šonkauliukai

  2 gabalų nugarinės su šonkauliukais

  medžio drožlių (rūkymui)

Marinatas

  50 g rudojo cukraus

  1/2 šaukšto druskos

  2 šaukštų maltos kalendros

  1 šaukštelio cinamono

  1 šaukštelio malto kumino

  2 šaukštelių juodųjų pipirų

Glazūra

  80 g klevų sirupo

  80 g „Frank's Red Hot“ padažo

  50 g sviesto

  50 g pomidorų padažo

  1 šaukštelio citrinos žievelės

  2 šaukštų žaliosios citrinos sulčių

1.

Įkaitinkite grilį netiesiogiai: ant karštų anglių po grotelėmis įdėkite vandeniu pripildytą aliuminio folijos keptuvę.

2.

Peiliu ir popieriniais rankšluosčiais pašalinkite šonkaulių plėvę: įsprauskite peilį tarp plėvės ir kaulo, tada sugriebkite ją popieriniu rankšluosčiu.

3.

Sumaišykite visus marinato ingredientus ir ištepkite jais mėsą. Padėkite šonkaulius ant grotelių ir užberkite medžio drožlių ant karštų anglių. Uždarykite dangtį ir kepkite maždaug 4 valandas 120 °C temperatūroje.

4.

Sumaišykite visas glazūros sudedamąsias dalis ir patroškinkite 15 minučių. Likus apie 10- minučių iki pabaigos, užpilkite šonkaulius glazūra.

5.

Uždenkite šonkaulius aliuminio folija, palaikykite 15 minučių prieš pateikdami ant stalo.

 Receptų knyga

kamado
Kas yra kamado?

Nauja – tai gerai užmiršta sena. Moliniai „kamado“ keptuvai, kurie pastaraisiais metais užkariavo visą pasaulį, mena jau 3 tūkst. metų istoriją!

kepsniniu priedai.jpeg
Kamado kepimo paslaptys

Keraminė BIGGRILL kamado kepsninė išlaisvins jūsų vaizduotę, ji  įgyvendins drąsiausius sumanymus bei maisto ruošos eksperimentus.

receptu knyga
Kamado receptų knyga

Išnaudokite visas BIGGRILL kamado kepsninės galimybes! Šioje knygoje rasite įdomių ir nesudėtingų patiekalų receptų bei maisto ruošos idėjų.