2 gabalų nugarinės su šonkauliukais
medžio drožlių (rūkymui)
50 g rudojo cukraus
1/2 šaukšto druskos
2 šaukštų maltos kalendros
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio malto kumino
2 šaukštelių juodųjų pipirų
80 g klevų sirupo
80 g „Frank's Red Hot“ padažo
50 g sviesto
50 g pomidorų padažo
1 šaukštelio citrinos žievelės
2 šaukštų žaliosios citrinos sulčių
Įkaitinkite grilį netiesiogiai: ant karštų anglių po grotelėmis įdėkite vandeniu pripildytą aliuminio folijos keptuvę.
Peiliu ir popieriniais rankšluosčiais pašalinkite šonkaulių plėvę: įsprauskite peilį tarp plėvės ir kaulo, tada sugriebkite ją popieriniu rankšluosčiu.
Sumaišykite visus marinato ingredientus ir ištepkite jais mėsą. Padėkite šonkaulius ant grotelių ir užberkite medžio drožlių ant karštų anglių. Uždarykite dangtį ir kepkite maždaug 4 valandas 120 °C temperatūroje.
Sumaišykite visas glazūros sudedamąsias dalis ir patroškinkite 15 minučių. Likus apie 10- minučių iki pabaigos, užpilkite šonkaulius glazūra.
Uždenkite šonkaulius aliuminio folija, palaikykite 15 minučių prieš pateikdami ant stalo.
Nauja – tai gerai užmiršta sena. Moliniai „kamado“ keptuvai, kurie pastaraisiais metais užkariavo visą pasaulį, mena jau 3 tūkst. metų istoriją!
Keraminė BIGGRILL kamado kepsninė išlaisvins jūsų vaizduotę, ji įgyvendins drąsiausius sumanymus bei maisto ruošos eksperimentus.
Išnaudokite visas BIGGRILL kamado kepsninės galimybes! Šioje knygoje rasite įdomių ir nesudėtingų patiekalų receptų bei maisto ruošos idėjų.