Višta po plyta

Jums prireiks

  1 vištos

  2 šaukštų šviežiai kapotų čiobrelių

  2 šaukštų tarkuotos citrinos žievelės

  4 sumaltų česnako skiltelių

  1 valgomojo šaukšto rupios jūros druskos

  1 valgomojo šaukšto šviežiai maltų juodųjų pipirų

  2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  2 citrinų

1.

Naudodami virtuvės žirkles ar aštrų peilį, išimkite vištos stuburą ir per vidurį perkirpkite krūtinę, kad viščiukas taptų lygus kaip atvira knyga.

2.

Sumaišykite čiobrelius, citrinos žieveles, česnaką, druską, juoduosius pipirus, alyvuogių aliejų ir gautu marinatu įtrinkite vištą. Uždenkite ir leiskite marinuotis šaldytuve 1 valandą.

3.

Padėkite vištą odos puse žemyn ant karšto grilio, ant viršaus uždėkite dvi plytas, suvyniotas į foliją. Kepkite apie 10 minučių, tada apverskite vištą, vėl uždėkite plytas ir kepkite dar 20 minučių.

4.

Citrinas meskite tiesiai į karštas anglis ir kepkite kiekvieną pusę apie 1-2 minutes.

5.

Kai vidinė mėsos temperatūra pasieks 75 °C , nuimkite ją nuo grilio ir apšlakstykite citrinos sultimis.

 Receptų knyga

kamado
Kas yra kamado?

Nauja – tai gerai užmiršta sena. Moliniai „kamado“ keptuvai, kurie pastaraisiais metais užkariavo visą pasaulį, mena jau 3 tūkst. metų istoriją!

kepsniniu priedai.jpeg
Kamado kepimo paslaptys

Keraminė BIGGRILL kamado kepsninė išlaisvins jūsų vaizduotę, ji  įgyvendins drąsiausius sumanymus bei maisto ruošos eksperimentus.

receptu knyga
Kamado receptų knyga

Išnaudokite visas BIGGRILL kamado kepsninės galimybes! Šioje knygoje rasite įdomių ir nesudėtingų patiekalų receptų bei maisto ruošos idėjų.